Sujavaan rekrytointiin liittyy hakemus, hakijan antamat tiedot ja valmistautuminen ensimmäiseen tapaamiseen. Haluamme, että onnistut ensimmäisessä tapaamisessa ja molemmat osapuolet tietävät missä mennään. Tässä muutamia vinkkejä hakijalle.

Osaaminen esille

Valmistaudu esittelemään oma osaamisesi suhteessa haettuun positioon. Haluamme kuulla lyhyen ammatillisen elämänkerran, missä kertaat alusta lähtien miten olet ammatillisen osaamisesi hankkinut. Opinnot, työura ja alaan liittyvät harrastukset kannattaa käydä läpi nimenomaan osaamisen ja roolien näkökulmasta.

Osaamisen esittely onnistuu parhaiten, mikäli voit esitellä portfoliotasi, aiempia projektejasi tai muuta aiheeseen liittyvää työtä. Aina aiempia projekteja ei voi esitellä konkreettisesti, mutta yleensä voit kirjoittaa itse lyhyen case-kuvauksen viimeimmistä projekteista, työkaluista ja omasta roolistasi niissä.

Persoonaa peliin

Ole rohkeasti oma itsesi. Osa meistä saattaa jännittää uusien ihmisten tapaamista, mutta se on luonnollista. Näemme kyllä satojen tapaamisten kokemuksella osaamisesi ja persoonasi vaikka jännitätkin.

Kerro millainen olet ja miten toimit erilaisissa tilanteissa. Meillä arvostetaan persoonallisuutta – emme ole samasta muotista eikä sitä todellakaan odoteta.

Ilmoituksissa aina lukee, että yritys etsii hyviä tyyppejä. Me etsimme ihmisiä, jotka tulevat rohkeasti toimeen omilla vahvuuksillaan. Yleispätevää määritelmää ei ole eikä voi olla. Olemme kaikki erilaisia.

Ammatillisen osaamisen kriteerit

Työhön ja sen tekemiseen liittyy tietysti muutakin kuin itse substanssiosaaminen. Tarkastelemme osaamista laaja-alaisesti, joten mieti itse mitä osaat ja miten olet aiemmin hyödyntänyt osaamistasi. Odotamme tietysti myös, että jokainen uusi tiimiläinen täyttää työntekemisen osalta perusvaatimukset. Tämä pitää sisällään normaalit asiakaspalvelutaidot ja muut päivittäisen yhdessäolon näkökulmasta välttämättömät asiat.

Olemme itseohjautuva ja autonominen asiantuntijaorganisaatio. Jokaiselta asiantuntijalta odotetaan siten itsenäistä selviytymistä vaativissa asiakasprojekteissa ja kykyä johtaa omaa työtään. Tukea ja apua on saatavilla eikä kukaan jää yksin mutta itsenäisen pärjäämisen ajatus on kuitenkin vahvasti läsnä.

OCTO3 panostaa osaamiseen

Olemme valmiit panostamaan osaamiseen. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja niissä oppii yleensä jatkuvasti uutta. Siksi odotamme myös avointa ja innokasta suhtautumista uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen.

Näillä ajatuksilla toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäiseen tapaamiseen kanssamme!