Markku Sinkkosen Innometrin tuoteidea lähti liikkeelle käytännön tarpeesta. Rakennusalan yrittäjä käytti paljon aikaa vierailuihin kohteissa hankkimassa mittoja tarjouksia varten. ”Mietin, että voisiko esimerkiksi ovi- tai ikkuna-aukon mitata suoraan digikuvasta? Tutkin asiaa ja totesin, ettei sellaista sovellusta ole.” Sinkkonen toteaa.

Pohdinnan jälkeen Sinkkonen keksi tavan tehdä mitoitus automaattisesti digikuvasta – teorissa. ”Idea oli niin yksinkertainen, että pitkään ihmettelin ettei tätä ole vielä keksitty.” Sinkkonen kertoo. Tekninen toteutus olikin sitten kokonaan toinen juttu.

”Onneksi löysin OCTO3 Oy:n, sillä aiemmat yritykset toteuttaa ideasta tuote, eivät vieneet eteenpäin. OCTO3:n avulla olen päässyt eteenpäin ja nyt teemme jo tuotteistusta onnistuneen protovaiheen jälkeen.” toteaa Sinkkonen.

Markun ongelma on tyypillinen. On hyvä idea, mutta oikea tapaa toteuttaa se tuotteeksi on hankalaa. Hyväkään idea ei auta jos toteutus on huono. Me toteutimme ensin MVP-tuotteen ja evaluoimme toimiiko menetelmä oikein ja pystymmekö optimoimaan algoritmin riittävän tarkaksi. Kun se onnistui, oli helppo jatkaa tuotekehitykseen ja tuotteistukseen.

”Sopimuskehitys on Innometrille oikea tapa toteuttaa tuote. Juuri oikeanlaisten kehittäjien löytäminen on hankalaa ja tuote vaatii hyvin monimuotoista osaamista, niin että oma tiimi ei millään voi kattaa kaikkia osa-alueita. Olen hyvin tyytyväinen valintaani.” kertoo Sinkkonen.

Markun idea on alkuvuodesta 2017 go-to-market -vaiheessa sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla.

OCTO3 tarjoaa sopimuskehityspalveluita kaikkiin tuote-elinkaaren vaiheisiin. Ota yhteyttä, niin katsotaan miten sinun ideasi jalostuu tuotteeksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.