Sopiiko sopimuskehitys sinulle? Milloin se on tehokas toimintamalli?

Sopimuskehitys tai ohjelmistokehityspalvelu on toimintatapa, missä oman yrityksen kehityshanke on kokonaan tai osittain ulkoistettu asiantuntijayrityksen toteutettavaksi.

Toimintamalli sopii moneen tilanteeseen ja tapauksesta riippuen sillä voidaan saavuttaa paljon erilaisia hyötyjä. Tärkein syy sopimuskehityksen käyttöön eli tuotekehityksen ulkoistukseen kokonaan tai osittain on osaaminen.

Oman yrityksen piirissä ei ole riittävästi palvelumuotoilu-, arkkitehtuuri-, ohjelmointi- tai projektiosaamista niin että haluttu hanke pystyttäisiin viemään läpi tehokkaasti.

Osaamisen puutekin voi olla monenlaista. Se voi liittyä määrään, laatuun, aikatauluun, toimintamalliin tai sopivaan tiimikoostumukseen. Joskus tekijöitä ei ole tarpeeksi, joskus taas osaaminen ei ole oikeanlaista. Tässä artikkelissa esittelemme 14 erilaista tilannetta, milloin kannattaa käyttää sopimuskehityspalvelua.

1. Olet perustamassa uutta yritystä ja ideasi toteukseen liittyvät ohjelmistot. Käyttämällä oikeaa kumppania saat valtavasti osaamista käyttöösi ja uusi hankkeesi lähtee oikeaan suuntaan heti alussa. Kymmenien projektien kokemuksella saat käyttöösi heti oikeanlaista osaamista.

2. Käynnistät nykyisessä organisaatiossa uutta tuote- tai palveluhanketta, eivätkä organisaatiosi kyvyt riitä hankkeen toteuttamiseen. Rekrytoinnin sijaan voit ottaa varaslähdön hankkeeseen turvautumalla osaavaan kumppaniin.

3. Projektisi rajaus kasvaa, mutta aikataulu ei jousta. Tarvitset lisää tekijöitä väliaikaisesti, mutta et halua palkata uusia tekijöitä. Se voi myös olla vaikeaa koska uusien teknologioiden osaajista on pulaa.

4. Kiireellinen kehityssuunnitelmasi tarvitsee sovelluksen tuekseen. Osaamistarve on kiireellinen mutta väliaikainen.

5. Ohjelmistotuotteesi kysyntä on voimakkaassa kasvussa. Tarvitaan uusia ominaisuuksia, asiakaskohtaisia sovituksia ja lisää toimituskyvykkyyttä.

6. Olet hankkinut uuden järjestelmän käyttöösi, mutta et pysty palvelemaan asiakkaitasi 100% tyydyttävästi sillä tiettyjä käyttöliittymiä tai toiminnallisuuksia puuttuu eikä järjestelmätoimittaja halua tehdä räätälöintiä. He kuitenkin tarjoavat valmiit rajapinnat jatkokehitystä varten.

7. Oma kehitystiimisi on jumissa projektisi kanssa. Uusi teknologia on osoittautunut hankalaksi ja aikataulu pettää. Sopimuskehitys auttaa.

8. Järjestelmäarkkitehtuurissasi on ammottava aukko lähellä ydintoiminnallisuutta. Haluat korjata sen uudella toiminnallisuudella ketterästi.

9. Sinulla on loistava kehitysidea nykyisen liiketoimintasi viemiseksi uudelle tasolle. Tämä vaatii paitsi toimintasi organisoimista ja uusia prosesseja niin myös kokonaan uuden tietojärjestelmän tai toiminnallisuuden tuekseen. Nykyinen järjestelmäsi riittää osin ja sisältää rajapinnat uusien ominaisuuksien kehittämiseen.

10. Vanha järjestelmäsi on auttamatta vanhentumassa eikä ketään alkuperäisistä kehittäjistä ole enää talossa. Lähdekooditkin ovat kadonneet jo ammoin. Kuitenkaan mikään valmisjärjestelmä ei tue toimintamallejasi.

11. Sinulla on hyvin rajallinen budjetti hankkeesi toteuttamiseksi, mutta tarvitset uutta osaamista laaja-alaisesti: palvelumuotoilu, graafinen suunnittelu, järjestelmäarkkitehtuuri, sovelluskehitys, go-to-market, analytiikka…

12. Haluat rakentaa maailmanluokan tuotteen ja tarvitset parhaat osaajat käyttöösi.

13. Olet yrittänyt rekrytoida erikoisosaajaan tiimiisi, mutta hakemusten taso ei päätä huimaa. Yksi koodaaja häipyi jos koeajalla ja epäilet vahvasti muiden hakijoiden osaamista. Palkkapyynnöt ovat taivaissa.

14. Pääkehittäjäsi jää vanhempainvapaalle seuraavaksi vuodeksi. Tarvitse täsmäosaamista väliaikaisesti.

Kuten huomaat, sopimuskehitys toimii monissa tilanteissa. Saavutat toimintaasi monenlaisia etuja. Tärkeimpinä mainittakoon taattu osaaminen, joustavuus, kustannustehokkuus, nopea reagoitavuus, kumppanin koko osaaminen käytössä, ei monimutkaisia työsuhde ja sivukuluasioita, jne. Etuja on paljon.

Ota yhteyttä OCTO3:n asiantuntevaan tiimiin, niin kerromme miten voit säästää paljon aikaa ja rahaa toimimalla oikein.