Tärkein tehtävämme on auttaa asiakkaitamme saavuttamaan liiketoimintatavoitteensa. Yhä useammin se tarkoittaa uusien ja innovatiivisten tapojen löytämistä liiketoiminnan, uusien tuotteiden tai asiakaspalvelurajanpintojen kehittämiseen. Digitaaliset palveluprosessit, uudet käyttöliittymät, kuten mobiili, tai kokonaan uudenlaiset liiketoiminta-arkkitehtuurit ovat täällä jäädäkseen.

Uudet innovatiiviset yritykset valloittavat kokonaisia toimialoja ja kasvavat miljardiluokkaan käytännössä yhdessä yössä. Tämä vaatii onnistuakseen erinomaisen idean, huipputiimin ja tietysti rutkasti onnea. Tosiasia on, että teollinen ja esineiden internet, mobiilisovellukset sekä innovatiiviset verkkopalvelut tarjoavat runsaasti kasvumahdollisuuksia.

Liiketoiminnan kehittäminen ilman ohjelmistoja on kuin työskentelisi ilman sähköä. Kovin harvalla toimialalla se on enää kilpailukykyistä.

Mitä yhteistä näillä oman toimialansa mullistavilla menestyneillä kasvuyhtiöillä on? Keskeisessä roolissa on uusi ja innovatiivinen tapa hyödyntää ohjelmistoja osana liiketoimintaa. Voidaan sanoa, että jokainen yhtiö on ohjelmistoyhtiö. Ohjelmistojen rooli liiketoiminnassa ja tuotteissa kasvaa jatkuvasti niin voimakkaasti, että provokatiivisesti voitaisiin sanoa ohjelmistojen ottavan maailman haltuunsa (Marc Andreessen: Software is eating the world).

Ohjelmistot tarjoavat eri muodoissaan merkittävän kilpailuedun, ja yritykset, jotka eivät osaa tätä hyödyntää, menettävät ennen pitkää markkina-asemansa. Liiketoiminnan kehittäminen ilman ohjelmistoja on kuin työskentelisi ilman sähköä. Kovin harvalla toimialalla se on enää kilpailukykyistä.

”Toimintamme ydin on luoda arvoa asiakkaalle ja edelleen heidän asiakkaalleen. Yhdessä asiakkaamme kanssa, tässä hetkessä ja tulevina vuosina.”

Miten markkinamuutokseen tulisi suhtautua? Tehtävämme OCTO3:lla on tukea asiakkaitamme haasteiden ja mahdollisuuksien edessä. Tarjoamme vankan palveluvalikoiman, jonka avulla pystyy suunnittelemaan ja kehittämään liiketoimintaa sekä kasvattamaan kassavirtaa muuttuvassa markkinassa. Palvelumme on suunniteltu rakentamaan uusia tuotteita, liiketoimintaprosesseja, palvelurajapintoja ja käyttöliittymiä.

Filosofiamme lähestyä tuotekehitystä on poikkeuksellinen ja yksinkertainen: ratkaisemme asiakkaamme liiketoiminnan ongelmat kustannustehokkaasti ja suoraviivaisesti. Tämä tarkoittaa nopeaa aikataulua ja edullista kustannustasoa unohtamatta korkeaa asiakastyytyväisyyttä. Toimintamme ydin on luoda arvoa asiakkaalle ja edelleen heidän asiakkaalleen. Yhdessä asiakkaamme kanssa, tässä hetkessä ja tulevina vuosina.

Tommi Laitinen on OCTO3 Oy:n toimitusjohtaja.